Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

UN MERCAT EXITÓS A LA CIUTAT DE VIC

UN MERCAT EXITÓS A LA CIUTAT DE VIC

Un mercat exitós a Vic va tenir lloc el passat dimarts dia 10 de maig. Aquesta fira es va produir perquè el rei Pere III el Cerimoniós volia animar la població després de la pesta negra, i també es va voler celebrar l’annexió definitiva del Comtat d’Osona a la benaurada Corona Catalana. 

Aquesta fira va ser un èxit, ja que gran part de la població de la ciutat de Vic hi va assistir, just el que volia el rei Pere III el Cerimoniós, que no li va faltar acompanyament. El rei anava acompanyat de la seva formosa esposa, Elionor de Sicília.

Tot això es va inaugurar amb un discurs realitzat pel rei i la reina, davant la població de Vic. Posteriorment, es va fer un recital de poesia per part dels millors trobadors de Cerverí de Girona, Guillem de Berguedà i Beatriu Comtessa de Dia, per després fer un ball d’inauguració i ja començar definitivament el mercat medieval.

A aquesta fira hi havia una gran varietat d’objectes exposats com: escuts, espases, sabons, bosses de judes, cinturons, plantes, polseres, menjars, monedes, jerseis… Cadascun d’ells estaven fets per diferents grups de persones, com podien ser: els artesans i sabaters que produien les bosses de judes, els trobadors i trobadores que produien jerseis, la noblesa i els cavallers que produien els escuts, els jueus artesans que produien les monedes, els coltellers que produien les espases i les paelles i els corretgers, que produien cinturons i polseres, entre d’altres.

Aquesta fira va deixar molt satisfeta a la població de la ciutat de Vic, tant el rei i la reina com la gent que voluntàriament es va oferir per donar objectes al mercat i a la població, tal i com també va deixar satisfeta a la gent que va asistir al mercat com a compradors. Va ser un mercat exitós a Vic.