Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Un Carnaval a ritme de l’alumnat

Un Carnaval a ritme de l’alumnat

Un carnaval a ritme de l’alumnat és el que hem celebrat aquesta setmana a la nostra escola, FEDAC Vic. Aquest any hem volgut incloure el nostre alumnat en aquesta festa gràcies a un equip de representants de cada grup classe anomenat AIPs (Agents impulsors a la participació). 

Aquest grup format per alumnes de 6è de primària (P6) fins a 4t de secundària (S4) que s’han reunit juntament amb un educador de l’equip d’AIPs dels docents per organitzar aquesta setmana el Carnestoltes. Junts van decidir les consignes per disfressar-se cada dia de la setmana i van dissenyar els cartells per poder difondre-ho a l’escola i a les xarxes socials. Així doncs:

  • Dilluns, el dia d’un pentinat ben original 
  • Dimarts, un dia per anar amb pijama a l’escola.
  • Dimecres, un complement al cap o a la cara ben divertit
  • Dijous, un mitjó de cada color
  • Divendres una disfressa per celebrar el Carnaval

A més a més, també van passar per les diferents aules a informar sobre qui es volia presentar a rei i reina carnestoltes. Un cop van tenir la llista i tenint en compte que els alumnes de 4t de secundària és el seu últim any a l’escola, van escollir 2 alumnes de 4t d’ESO que s’han encarregat d’animar aquesta setmana a les diferents etapes, ballant i divertint-se amb els més petits.

Divendres a més a més s’ha celebrat al nostre barri, Vic nord, la rua del carnaval en el nostre entorn i així hem animat i posat ritme a les botigues del nostre voltant. La música ha acompanyat als alumnes d’infantil i primària durant tota la rua i fins a la plaça major on hem fet el ball que hem estat preparant durant tota la setmana. A més a més, també han vingut amb nosaltres a la rua la llar d’infants: El Niu, perquè de ben petits puguin viure una festa tradicional envoltada de colors, fantasia i sobretot molt de ritme.

Els alumnes de secundària van decidir fer un concurs de disfresses on hi havia 4 categories diferents i finalment els guanyadors indiscutibles. És la primera vegada que els alumnes de secundària demanen celebrar aquesta festa i organitzen una activitat motivadora. S’han buscat unes disfresses molt originals i podem dir que el concurs ha estat tot un èxit. 

Aquest any només ha estat el punt de partida, amb què ens sorprendran els alumnes l’any que ve? De ben segur, seguirem gaudint d’un Carnaval a ritme de l’alumnat!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website