Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Trobada d’escacs educatius

Trobada d’escacs educatius

La trobada d’escacs educatius arriba a Vic! Aquest divendres dia 12 de maig s’ha celebrat la 2a trobada d’escacs educatius #eskcmat de les escoles FEDAC. 

El curs passat es va iniciar aquesta jornada, on alumnes de 6è de primària (P6) de diferents escoles FEDAC poden gaudir dels escacs educatius amb companys de diferents escoles. 

La 1a trobada es va fer a Berga amb l’objectiu de posar en pràctica els coneixements i valors adquirits en la complementària d’escacs que es fa a les escoles FEDAC. 

Va estar tot un èxit i es va decidir que cada dos anys es tornaria a fer i que els anys intermedis es faria una trobada per zones.

Aquest any, doncs, la trobada s’ha celebrat el divendres dia 12 de maig a diferents llocs de Catalunya: Anglès, Sant Feliu, Manresa, Vic, entre d’altres. L’objectiu és agrupar totes les escoles en set grups i que així quedin entre 100 i 115 alumnes en cada un, per poder participar en aquestes jornades amb els alumnes de les altres escoles. 

Pel que fa a Vic, la previsió era celebrar la jornada entre el Pla de Balenyà i el carrer Manlleu, però a causa de la previsió de pluja, s’ha traslladat al Centre Cívic Joan Triadú. 

Un cop situats, els alumnes han pogut jugar en parelles durant dues hores, canviant de contrincant cada vuit minuts tot fent una rotació. 

El joc es plantejava com una oportunitat per compartir amb altres alumnes, per conèixer-se i gaudir dels escacs educatius. En cap cas és campionat.

En aquesta jornada hi ha assistit en Sergi Pérez, coordinador dels escacs base del CE Tona i conductor del programa de ràdio Ona d’escacs, que ha fet entrevistes a alguns alumnes. Aquestes entrevistes es podran escoltar d’aquí a dues setmanes quan s’emeti el programa.

Ha estat una gran trobada d’escacs educatius, on els alumnes han pogut gaudir dels escacs educatius i de conèixer altres companys de les escoles FEDAC.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website