Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Som escola verda!

Som escola verda!

Som escola verda, i és per això que a l’escola portem a terme una sèrie d’accions per ajudar el nostre planeta.

El període de sequera, les altes temperatures de l’hivern, fenòmens meteorològics extrems, entre d’altres, formen part d’una llarga llista d’inquietuds ambientals. L’actualitat climàtica està cada vegada més present en el nostre dia a dia, és per això que des de l’escola, ja fa temps que treballem per despertar aquesta consciència ambiental en els nostres alumnes a través de projectes i activitats. 

Aquells alumnes que tinguin una motivació especial envers el medi ambient poden presentar-se com a candidats a delegats verds. La seva funció és vetllar pel bon funcionament de l’escola pel que fa al reciclatge, impulsar debats dins del seu grup classe i dur a terme tasques de conscienciació pel bon manteniment dels espais.  Els representants es reuneixen una vegada al mes, juntament amb dues mestres, per tal d’exposar possibles propostes d’actuació i dur-les a terme. Una de les propostes actuals és el projecte Apilo. Els nostres delegats verds s’han convertit en agents Apilo i motiven als alumnes a portar piles gastades per tal de promocionar el reciclatge i evitar que acabin en un abocador. 

L’ODS  13, acció pel clima, està present en molts dels nostres projectes, ja sigui a través de la coneixença del nostre entorn, el treball a l’hort, l’estudi dels ecosistemes, la importància de l’ús d’energia sostenible, el canvi climàtic, entre d’altres. Es fan visites als diferents equipaments de tractaments de residus de la comarca (depuradora, abocador, planta de triatge i deixalleria), on els alumnes prenen consciència de la gran quantitat de residus que es generen i la importància de fer-ne una bona selecció. 

Formem part de la XESVic (Xarxa d’Escoles Verdes de Vic) i això ens permet tenir un assessorament, en l’àmbit de la sostenibilitat, per part dels tècnics de medi ambient, i també participar en diferents sessions de formació pel professorat en les que adquirim nous coneixements i saber fer, així com, la participació en diferents activitats proposades per l’Ajuntament de Vic (mercat d’intercanvi, bicicletada, Consorci pel medi ambient, CONFINT, etc.).

El passat 26 de gener vam celebrar el dia Internacional de l’Educació Ambiental. Durant el calendari del Bon Dia vam fer una activitat de reflexió, ressaltant la importància de conscienciar al nostre alumnat i famílies de tenir cura del medi ambient, la flora i la fauna del nostre planeta.

Aquestes i més accions són les que apliquem i valorem a la nostra escola i és per això que som escola verda, per tal de vetllar i mantenir un planeta més viu per poder-lo gaudir #naturalment. Ens ajudeu a seguir contribuint en la seva millora?

CreaEscola Quality Certificate for Education Website