Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

P5 organitza una campanya de donació de sang!

P5 organitza una campanya de donació de sang!

El teu cos, una màquina perfecta és el projecte d’aquest segon trimestre que l’alumnat de 5è us volem presentar, a partir del que s’ha realitzat una campanya de donació de sang.

Iniciem amb la gran pregunta:

El teu cos és una màquina perfecta?

En aquest projecte hem treballat els diferents aparells del cos: el respiratori, el circulatori, el digestiu i l’excretor. Al llarg del trimestre hem pogut gaudir de les xerrades d’experts dels diferents aparells així com de fer experiments que ens han ajudat a comprendre millor com funciona el nostre cos. Per exemple, hem tingut l’oportunitat de veure com funcionen uns pulmons i poder disseccionar un cor per poder-lo analitzar per dins.

Una de les activitats que marca el projecte és la realització d’una campanya de donació de sang. Des que vam tornar de les vacances de Nadal hem après com funciona el nostre aparell circulatori gràcies a l’expert Ferran Rosés, doctor i pare de l’escola. A més, la Gal·la, del banc de sang i teixits, ens ha donat l’oportunitat d’organitzar una campanya. 

Creiem que és molt important fer veure als nostres alumnes la importància de donar sang. La conscienciació per una societat més solidària és fomentar els valors de l’esforç i empatia des de la base de l’educació, que és l’escola. Sabem que els nostres alumnes aprenen fent i és per aquest motiu que creiem essencial que des del primer moment siguin ells els que liderin tot aquest procés. És per això que els engresca la realització d’una campanya de donació de sang organitzada a l’escola, com a part del projecte que estan realitzant.

Aquest any en especial, el lema ens ha propiciat el treball sobre l’aparell circulatori. “Bateguem pel canvi” és un lema que ens apropa tots a ser més empàtics i treballar conjuntament per canviar el món en què vivim. Els alumnes de 5è, una vegada més i gràcies al projecte realitzat, han après el sentit del batec pel canvi.

Quina experiència!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website