Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Lluc Crusellas, el millor xocolater del món, visita el BatPRO de FEDAC Vic

Lluc Crusellas, el millor xocolater del món, visita el BatPRO de FEDAC Vic

Els alumnes de primer de Batxillerat Professional de l’escola Fedac Vic van assistir a una xerrada amb Lluc Crusellas, pastisser especialitzat en xocolata, que va guanyar el títol del millor xocolater del món al concurs internacional World Chocolate Masters.

Lluc Crusellas va començar explicant la seva experiència i el camí que l’ha portat a ser xocolater. Quan era adolescent, no tenia clar què volia ser, però li agradava molt l’hostaleria. Un cop va acabar el batxillerat, va decidir estudiar hosteleria. No n’estava del tot segur, ja que no eren estudis convencionals i no molta gent es volia dedicar a això. Tot i això, era el que més el motivava.

Va estudiar en dues escoles privades i després va estar a Barcelona durant un any i mig fent pràctiques. Ens ha explicat que, encara que no cobrava, va adquirir molts coneixements que li han estat molt útils en el seu dia a dia. Un cop acabats els estudis i les pràctiques, li va sorgir l’oportunitat de participar en el concurs internacional World Chocolate Masters. S’hi va presentar perquè pensava que seria una experiència que el faria créixer personalment. Una frase que el va marcar durant la seva estada va ser d’un company del seu equip: “No deixis res a la improvisació perquè d’imprevistos ja en poden sorgir”. Per guanyar aquest concurs, va participar en diverses proves que combinaven tecnologia i creativitat.

Després de guanyar el premi, va decidir quedar-se a Vic per treballar, ja que volia estar amb la gent que l’havia ajudat a arribar on era. També volia crear un projecte nou, iniciant la seva pròpia empresa. Actualment, la gestió de l’empresa li ocupa gairebé tot el temps, però encara pot continuar sent pastisser. Està molt satisfet d’haver estudiat hostaleria, haver emprès i haver creat la seva pròpia empresa. El seu pròxim objectiu, tot i que diu que ara li sembla lluny, seria obrir una pastisseria a París.

Per ell, la pastisseria és una manera de vincular la relació del pastisser amb allò que li agrada fer i poder expressar la seva creativitat. Per obtenir èxit en la pastisseria, creu que cal sentir com a propi el producte que es crea, que sigui diferent i que deixi anar la creativitat inspirant-se en alguna cosa.

La conclusió que podem treure de la seva xerrada és que sempre hem de fer el que de veritat ens inspira i ens agrada. No hem de tenir por d’estudiar o fer coses diferents de les persones del nostre entorn. Hem d’aprofitar totes les oportunitats que se’ns presenten i donar el màxim de nosaltres per assolir nous objectius, ja que l’esforç és la base per aconseguir-los. Mai perdem res per provar coses noves; sempre ens proporcionaran un creixement personal. En Lluc, el millor xocolater del món, també ens ha mostrat la importància de treballar en equip, perquè el que ha aconseguit ha estat gràcies a l’ajuda de la gent del seu voltant.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website