Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Les convivències

Les convivències

Cada any,  l’alumnat de FEDAC Vic de P5 fins a S4 realitza un dia de convivències en un entorn diferent al dia a dia de l’escola. Els alumnes de P5 i S1 fan una estada de tres dies a Gombrèn, a la casa Pare Coll, mentre que la resta de cursos fan sortides en un indret estretament relacionat amb el nostre fundador.

Les convivències tenen lloc preferiblement durant el primer trimestre del curs, ja que així afavorim que el tutor o tutora conegui el grup en un entorn diferent i, alhora, s’ajuda a treballar la cohesió entre els membres del grup-classe. Aquesta sortida també ens permetrà conèixer la vida de Sant Francesc Coll i el llegat que ens ha deixat en diferents enclavaments del nostre territori: Vic, Gombrèn, Moià, Ripoll, i Puigseslloses (Folgueroles).

Aquest dia permet seguir acompanyant als i a les nostres alumnes de forma personal, estant a prop seu, escoltant-los i oferint espais de diàleg. Les convivències són un dels moments en què volem recalcar a l’alumnat la importància de dedicar-se temps a un mateix. En aquest procés de reflexió, els ajudem a qüestionar-se el sentit d’allò que fan.

L’alumnat, a més d’anar acompanyat del seu tutor o la seva tutora, van acompanyats de dos animadors els quals són docents d’altres etapes educatives de l’escola. Aquest fet permet refer lligams amb antics docents o fer-ne de nous amb els futurs que potser tindran. És una manera d’afavorir la convivència a nivell d’escola com a espai comunitari.

Així doncs, els objectius principals d’aquest dia de convivències els podem resumir en els següents:

  • Acompanyar i ajudar a l’alumnat a realitzar un procés de reflexió personal, que permeti conèixer-se un mateix i als altres.
  • Crear lligams amb tutor/a i amb el grup classe.
  • Aprofundir en les pròpies vivències d’una manera distesa i propera, que els permeti situar-se en el món d’avui.
  • Conèixer alguns dels indrets en què va viure el Pare Coll i els valors que ens ha transmès amb el seu testimoni.
  • Aprofundir en el sentit del lema que treballem al llarg de cada curs.

L’alumnat realitza un dia de convivències on gaudeixen molt d’aquesta sortida i de les seves activitats. Al final del dia, tots marxen carregats de moments memorables que sempre recordaran!