Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Les colònies a FEDAC Vic

Les colònies a FEDAC Vic

Les colònies a FEDAC Vic és un dels moments més esperats pel nostre alumnat. A final de curs, són molt els grups que gaudeixen d’aquests dies d’oci. A FEDAC Vic marxem de colònies habitualment en els cursos: I5, P2, P4, P5, P6, S1, S2, S3 i S4.

Les colònies beneficien el benestar físic i emocional dels nostres alumnes, ja que els permet: 

  • Desenvolupar la independència i autonomia personal.
  • Connectar amb la natura, ja que moltes colònies estan situades en entorns naturals i aquesta experiència promou actituds de respecte per la natura i el nostre entorn.  
  • Fomentar la cohesió del grup més enllà de les classes estipulades a l’escola, per poder crear sinergies entre els companys, docents i monitors.
  • Crear experiències memorables
  • Empoderar el lideratge personal de l’alumne així com la seva autonomia.
  • Gaudir d’activitats que no fem dins l’escola
  • Viure noves oportunitats d’aprenentatge 

COLÒNIES A INFANTIL

A I5 gaudeixen del Puig de Balenyà, un entorn immillorable per poder viure la natura i fer un seguit d’activitats durant tot el dia amb els monitors de la casa. Hi ha una gran varietat d’activitats que es fan a fora la casa, a partir de les quals els infants poden ser creatius i experimentar amb diferents materials, mentre gaudeixen d’una activitat lúdica. És un bon moment en el qual treballen en equip i fomenten les relacions entre companys/es.

També és la primera nit fora de casa en la qual s’organitza una petita discoteca per ballar amb els més petits. S’ho passen d’allò més bé! 

COLÒNIES A PRIMÀRIA

A l’etapa de primària els cursos de P2, P4, P5 i P6 van a diferents destins de Catalunya. 

P2: Van a Romanyà de la Selva a viure una aventura medieval. La princesa Brunasilda ensenya als alumnes a ser cavallers i cavalleresses. La masia de colònies està ubicada en un entorn envoltat de natura i patrimoni arqueològic i ofereix diferents espais polivalents, piscina, cabanyes… 

P4: Se’n van a la Gola del Ter a gaudir d’activitats aquàtiques (caiac, raids, socorrisme…) i diferents esports que els alumnes no solen fer en el seu dia a dia (tir amb arc, escalada, etc.). 

P5: A principi de curs va de convivències a Gombrèn per establir i reforçar vincles un cop iniciades les classes. Allà es fan dinàmiques de cohesió de grup i activitats relacionades amb les arrels que conformen la nostra identitat personal i educacional. 

P6: Les últimes colònies de l’etapa de primària són a Llívia on els i les alumnes gaudeixen de les possibilitats que ens ofereix la natura: senderisme, piscines termals i activitats lúdiques com: futbol, bàsquet, ràfting…

COLÒNIES A SECUNDÀRIA

L’alumnat adolescent de la nostra escola gaudeix de diferents activitats amb una nit a fora en tots els cursos d’ESO.

A 1r d’ESO van de convivències a Gombrèn, on poden gaudir de 3 dies amb activitats variades de convivència i cohesió de grup.

A 2n d’ESO van a l’esquiada a la Masella on poden aprendre a practicar aquest esport o a perfeccionar la tècnica aquells que ja esquien habitualment.

A 3r d’ESO fan una activitat curricular a Elna sobre la ruta de l’exili relacionada amb un dels projectes. Gràcies a aquesta coneixen en primera persona una part de la nostra història no tan coneguda com és l’exili republicà.

A 4t d’ESO gaudeixen d’una estada a l’estranger (Londres) on poden practicar anglès i viure una experiència immersiva amb la convivència de famílies d’allà a part de conèixer totes les zones de Londres. També viuen unes colònies de dos dies a Mora d’Ebre on fan una activitat d’empatia històrica sobre la batalla de l’Ebre i es divideixen els estudiants en dos grups: els franquistes i republicans i reprodueixen la batalla in situ.

Les colònies a FEDAC Vic és un moment molt esperat pel nostre alumnat. A final de curs, molts grups gaudeixen d’aquests dies d’oci, tot creant experiències memorables.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website