Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

L’ALUMNAT D’S3 MOSTREN ELS SEUS TALENTS D’ARTS ESCÈNIQUES AMB UN PROJECTE A L’INSTITUT DEL TEATRE

L’ALUMNAT D’S3 MOSTREN ELS SEUS TALENTS D’ARTS ESCÈNIQUES AMB UN PROJECTE A L’INSTITUT DEL TEATRE

Com ja és habitual en els darrers anys, a FEDAC Vic, dins l’àmbit d’educació física,

ens hem adherit al projecte d’arts escèniques de l’Institut del Teatre. 

El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Vic en col·laboració amb l’Institut del Teatre (Centre d’Osona), ofereix classes de dansa i teatre als alumnes dels centres educatius de la ciutat. Des de la nostra escola considerem molt important connectar l’alumnat amb les entitats de l’entorn proper tal com ens marquem en un dels reptes del nostre projecte educatiu Avuixdemà, perquè coneguin les diferents possibilitats amb què compten per poder desenvolupar els seus talents, habilitats i interessos particulars. 

Les classes són dirigides per monitores de l’APAE (Aula Pedagògica d’Arts Escèniques).

Totes elles compten amb formació didàctica específica de la matèria a més d’una extensa experiència professional. Les sessions es realitzen als espais de l’Institut del Teatre  de Vic, dins l’horari escolar i en cooperació amb l’especialista d’educació física de la nostra escola que treballa conjuntament amb les monitores de l’APAE.

Ubiquem el programa a 3r d’ESO dins la dimensió d’expressió i comunicació corporal de l’àmbit d’educació física. Les activitats i exercicis proposats se centraran en el treball dels recursos expressius del propi cos per a l’autoconeixement i per a comunicar-se amb els altres i també en les activitats amb suport musical, com a mitjà de relació social i integració comunitària. Aquests continguts afavoreixen la interacció social i la descoberta d’un mateix ajudant al desenvolupament personal i social. 

La unitat didàctica consta de sis sessions que es duran a terme al llarg del primer trimestre i,  amb el conjunt de propostes realitzades, s’anirà construint, pas a pas, una coreografia conjunta final que serà registrada i es podrà visualitzar a la web de l’Institut del Teatre

Per concloure, considerem molt important que es tracta d’una activitat curricular i pedagògica que es porta a terme en un ambient distès i lúdic en el qual els alumnes gaudeixen de la pràctica esportiva i la dansa d’una forma lliure. A més a més, poden desenvolupar la seva creativitat en un entorn de treball diferent del que estan acostumats a treballar dins l’escola. 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website