Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

La més mona by Aina visita el BatPRO de FEDAC Vic

La més mona by Aina visita el BatPRO de FEDAC Vic

La més mona by Aina visita el BatPRO! L’Aina Aranda té 32 anys, és de Vic i és maquilladora. Va fer l’ESO a l’institut i, després de fer un batxillerat social, va entrar en un cicle d’assessoria d’imatge professional i corporativa. Això li va permetre treballar de maquilladora pels actors d’anuncis de BBVA o Decathlon. A mesura que es va anar introduint en el sector, es va adonar que, per tenir més oportunitats de feina, necessitava tenir coneixements de perruqueria. Per això va fer un curs de perruqueria.

En aquest període va formar part d’algunes sèries de TV3 com Brico Heroes, Manual de supervivència, etc. Ha treballat en pel·lícules, com: Te quiero imbécil, Set raons per fugir de la societat, etc. També ha participat en anuncis molt importants com per exemple Port Aventura 2018, Audi & FC Barcelona, i ha fet alguns curtmetratges.

L’Aina ens va indicar què s’ha de tenir en compte si vols estudiar arts i moda o si et vols dedicar al maquillatge del món audiovisual.

  1. Has de saber treballar en equip, ja que en els rodatges sempre hauràs de treballar amb gent. 
  2. Tindràs una vida social molt limitada perquè els rodatges de sèries i pel·lícules acostumen a ser lluny i llargs. A més, no hi ha horaris marcats i et poden avisar d’un dia per l’altre.
  3. Has de ser ràpid maquillant i desmaquillant, ja que els actors disposen de poc temps i l’han de dedicar a gravar escenes.
  4. Has de ser ràpid a l’hora de resoldre problemes de maquillatge. Per exemple, si una escena consisteix que l’actor ha de saltar a l’aigua, cada vegada que surt de l’aigua s’ha de desmaquillar i tornar a maquillar.
  5. Has de tenir disponibilitat per viatjar de forma improvisada.
  6. Has d’assumir els riscos de no tenir una feina fixa i un sou estable cada mes.

L’Aina es va adonar que aquesta manera de viure no li agradava i va buscar una alternativa. Va estudiar el mercat del maquillatge i va veure que als EEUU estava de moda el maquillatge a domicili i que a Espanya no existia. Tot i l’arribada de la pandèmia va decidir apostar pel seu projecte i va comprar una caravana per restaurar-la i convertir-la en el seu estudi de maquillatge ambulant. Quan va acabar la pandèmia hi va haver molts casaments i va recuperar la inversió. Ara treballa bastants caps de setmana i té col·laboradors que l’ajuden quan hi ha més feina. 

Per últim, l’Aina va maquillar de zombi un alumne voluntari, per ensenyar-nos els passos que s’han de seguir.

Algunes preguntes que van fer els alumnes a l’Aina van ser:

Què és el que t’agrada més de la teva feina?

El tracte amb les persones, sobretot en els casaments perquè la gent està contenta. En gravacions, en canvi, la gent va més estressada.

Et va ajudar algú a crear l’empresa?

No, sempre he treballat sola. Treballo millor sola.

Hi ha molta gent en aquest sector?

Al rodatge hi ha molta gent, però hi ha feina per a tothom. Normalment, però, als rodatges sempre hi ha la mateixa gent.

Quin consell ens donaries per crear una empresa?

Aprofitar els serveis públics que t’ajuden, com l’ajuntament, i tenir molta paciència. No fer una inversió molt gran i anar fent a poc a poc.

Quina és la persona més famosa que has maquillat?

Gerard Piqué

Què és el que menys t’agrada?

Haver-me de llevar d’hora i matinar, perquè afecta la meva vida social.

Hi ha èpoques baixes?

En rodatges durant tot l’any hi ha feina.

Moltes gràcies La més mona by Aina!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website