Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Hàbits saludables i compostatge

Hàbits saludables i compostatge

Una de les grans tasques que es realitzen a l’etapa d’infantil és ensenyar hàbits saludables: hàbits d’activitat física, hàbits de dieta variada, cuidar les relacions interpersonals, entre d’altres. 

A FEDAC Vic considerem que tenir bons hàbits és molt important per tal de generar un impacte que tingui conseqüències personals i amb els altres.

Avui us volem explicar un hàbit dels que treballem diàriament a l’etapa d’infantil: menjar fruita a l’hora d’esmorzar. La fruita a més de tenir una gran quantitat de fibra, vitamines i minerals, destaca per l’alt contingut en aigua. Per aquests motius és molt important que els infants en mengin dins l’etapa del seu creixement i que els ensenyem la varietat d’aquestes i les fruites que poden trobar cada temporada per tal de poder variar-les i combinar-les.

En relació amb aquest hàbit, sorgeix la necessitat de fer un pas més i descobrir què podem fer de les peles de la fruita. 

A FEDAC Vic tenim un hort, al qual es treballa en diferents projectes i etapes de l’escola. Des d’infantil, comencem a tenir cura del compostador de l’hort, abocant totes les peles que genera la fruita que ens mengem. És per això que diàriament hi ha uns alumnes responsables de recollir aquestes peles de totes les aules i portar-les al compostador. D’aquesta manera, es crea adob per les plantes i verdures que creixen a l’escola.

El compostatge és una manera de treballar els valors del treball en equip, el respecte al medi ambient i ajuda a tenir consciència en el reciclatge dels residus. A més a més, forma part del nostre projecte educatiu avuixdemà i del distintiu d’escola verda que tenim per seguir cultivant els objectius marcats.

Us convidem a seguir investigant sobre el compostatge, el seu significat i els objectius pedagògics que s’hi amaguen a darrere i que treballem a l’escola en les diferents etapes, començant des de ben petits. 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website