Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

És any d’Olimpíades a FEDAC Vic!

És any d’Olimpíades a FEDAC Vic!

Aquest any és any d’Olimpíades a la nostra escola FEDAC Vic i ho celebrarem la setmana del 8 al 12 d’abril. Per poder treballar-les de manera més vivencial i amb l’objectiu que tota la comunitat se senti part d’aquests Jocs Olímpics s’ha decidit fer unes activitats prèvies en les quals tota la comunitat educativa ha format part de les decisions que s’han pres.

Aquest treball conjunt ha consistit en:

  • El disseny de la mascota: 

Es va demanar a l’alumnat que fessin un dibuix amb la mascota que els agradaria tenir. D’aquesta manera vam motivar a l’alumnat a desenvolupar la seva creativitat i el seu talent artístic. Van sortir idees molt variades i vam poder palpar les diferents perspectives i relacions que fan l’alumnat d’aquests Jocs Olímpics amb la nostra escola.

  • Selecció de la mascota definitiva:

Un grup d’educadors van fer una selecció dels millors dissenys de totes les etapes i vam fer una votació democràtica a través d’un formulari linkat a les nostres xarxes socials on van votar alumnes, educadors, famílies i altres seguidors. Aquest procés va permetre crear identitat perquè tothom s’ha sentit part del procés que era un dels principals objectius d’aquestes olimpíades, i també cohesionar els grups, ja que molts donaven suport el dibuix de l’alumnat de la seva aula. El guanyador va ser un porquet molt divertit amb el xandall esportiu de la nostra escola.

  • Escollir el nom de la nostra mascota:

Finalitzat el procés d’elecció de mascota va sorgir la necessitat de buscar un nom a aquesta. Així que una vegada més es va decidir fer partícip a tota la comunitat educativa de l’elecció del nom. A través de l’Instagram es va obrir un espai on tothom lliurement podia escriure el nom de la mascota. Diverses famílies van decidir fer–ho amb els seus fills com una activitat de debat a casa per poder triar el nom de la mascota. L’equip de comunicació de la nostra escola va recollir totes les opcions i va fer una nova enquesta amb els 4 noms escollits.

Finalment, amb una enquesta a Instagram de 24 hores es va votar el nom final de la nostra mascota i avui estem molt contents de presentar-vos en FEDIC! El porquet esportiu de FEDAC Vic que ens acompanyarà durant totes les Olimpíades.

Dinàmiques per la selecció dels països que participen en els Jocs Olímpics

Per continuar amb el treball que s’havia iniciat on un objectiu era que tots els membres de la comunitat educativa se sentissin part d’aquests Jocs, es van aplicar tècniques de treball cooperatiu per poder fer un treball intercursos agrupant diferents alumnes de cada comunitat:  petits, mitjans, grans i joves amb  els diferents continents i cada grup per escollir un país d’aquell continent. A partir d’aquests grups, vam dissenyar les banderes del país que vam escollir dins el nostre continent  i que representarem al llarg d’aquestes olimpíades. 

Un cop acabades, ja vam poder començar a escollir els esports pels quals jugarem i competirem amb els companys durant la setmana de les olimpíades. 

Seguim treballant per compartir i fer créixer junts aquestes olimpíades, plenes d’activitats i esports.

Ara, doncs, estem preparats per començar el dilluns vinent amb la cerimònia d’inauguració. 

És any d’Olimpíades a FEDAC Vic, ens hi acompanyeu?

CreaEscola Quality Certificate for Education Website