El món dels drons pot ser un ofici?
El dijous 14 de desembre, els alumnes del BatPro de Vic vam tenir l’oportunitat de rebre a un expert més. En Pau Mateo va venir a explicar-nos la seva moderna feina en el món dels drons. La seva ocupació actual consisteix a pilotar aquests aparells en una empresa d’agricultura de precisió. En Pau, ens va explicar com el seu hobby de fer avions amb càmeres quan tenia 15 anys s’ha acabat convertint en la seva professió. Al final de la seva carrera, va conèixer uns companys amb els seus mateixos interessos, van decidir emprendre i crear una empresa de drons centrada en l’agricultura. En la seva empresa, col·laboren amb professionals del camp per analitzar l’estat dels terrenys mitjançant l’ús de càmeres tèrmiques i altres tecnologies.
Ens va explicar també la important revolució digital que els drons han impulsat i com han afectat diverses àrees. Els drons han ajudat a millorar algunes feines com l’agricultura de precisió, projectes d’enginyeria civil, fotografia/vídeo, inspecció d’infraestructures, etc.
Durant la xerrada, ens va presentar diferents tipus de drons per ensenyar-nos la diversitat d’aquests dispositius. Un d’ells era el Multirrotor, que es caracteritza per tenir múltiples rotors, no és molt ràpid, no té molt temps d’autonomia perquè la seva funció és proporcionar imatges estables i precises i la seva plataforma és prefabricada. També ens va ensenyar el dron de tipus Avió que té molta velocitat i un gran temps d’autonomia per recórrer distàncies més grans. Tots els drons dels quals ens va parlar es poden fer servir al món audiovisual.
Com a curiositat afegida ens va explicar que abans el senyal dels drons era analògica, i això dificultava el pilotatge perquè sovint hi havia interferències. Ara, amb la connexió digital, això no passa i a més, s’utilitzen ulleres que et posicionen en primera persona, com si estiguessis pilotant el dron des de dins. Això s’aconsegueix aïllar-te de l’entorn i concentrar-te totalment.
Per acompanyar l’explicació ens va ensenyar vídeos on s’observava com s’enlairaven els drons, com detectaven anomalies en els camps agrícoles, gravacions esportives i lúdiques i mostres de la seva destresa a l’hora de pilotar drons entre boscos densos.
A més de la part teòrica, en Pau va fer una demostració amb un dels drons petits. Va fer servir les ulleres de les quals ja ens havia parlat i les va connectar a una pantalla per tal que veiéssim el mateix que ell i el dron. Va fer un recorregut per les aules i els espais comuns i va demostrar la precisió a l’hora de pilotar el dron.
Tots nosaltres vam quedar fascinats en descobrir aquesta feina tan innovadora que fins ara no coneixem. Donem les gràcies a en Pau per aquesta experiència diferent i per aconseguir que tots nosaltres aprenguéssim i gaudíssiu tant!
Així doncs, creieu que el món dels drons pot ser un ofici?
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola