Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Cristina Puigdollers, una emprenedora Osonenca

Cristina Puigdollers, una emprenedora Osonenca

Divendres 4 d’octubre a les 12:30, els alumnes de BatPRO vam rebre a la Cristina Puigdollers, una emprenedora Osonenca, fundadora de l’empresa La Musona, que es dedica a la cria i distribució de carn de vedella.

Vam iniciar la xerrada fent un check in de cadascun, presentant-nos, i dient què esperàvem d’aquesta xerrada d’ella. A partir d’aquí, la Cristina va estructurar la xerrada en 3 blocs: trajectòria personal, en què consisteix la seva feina i la visió emprenedora. En primer lloc, ens va explicar la seva trajectòria personal.

Durant aquest curs és la padrina de BatPRO, té 39 anys, i va ser alumna del Pare Coll quan era petita. Té una filla de cinc anys, i actualment viu a Roda amb la seva família. Els seus pares són els fundadors de l’empresa GEPORK, que es dedica al sector de la veterinària.

De fet, van ser pioners en la investigació i negoci de la inseminació artificial de truges a Espanya. Com que l’empresa funcionava molt bé, amb 18 anys, un cop acabat el batxillerat, els pares de la Cristina li van demanar si volia incorporar-se al negoci: arribava el moment de decidir. Ella va escollir fer-se el seu propi camí i va fer la carrera de logopèdia, després va estudiar magisteri, i més tard va anar a treballar els Estats Units, on va conviure amb una família d’allà i va conèixer de primera mà el funcionament empresarial nord-americà.

Malgrat haver escollit una carrera que no hi tenia tant a veure, des de petita li agradava molt la gestió d’empresa, passió que compartia amb els seus pares.

En tornar a Espanya, va fundar La Musona, empresa del mateix sector que la dels seus pares (el càrnic), però que és el seu projecte personal. Ens va fer veure que el fet que als teus pares els vagi bé el negoci, no significa que tu, que no l’has aixecat des de zero, continuïs amb la tradició de manera adequada. Per això ens va dir que, si era el nostre cas i volíem continuar-la, el millor era que ens vinculéssim des de petits a l’empresa familiar.

D’igual manera, ens va recomanar formar-nos a part en matèria de gestió empresarial i negocis, com va fer ella treballant per compte propi.

Ens va comentar que el món del negoci no és com es veu a les xarxes socials o des de fora: cal gestionar molt bé els diners per poder-los mantenir i també molta organització i idees.

“Els diners no es tenen d’un dia per l’altre, es necessita treball dur i temps.”

En segon lloc, la Cristina ens va parlar de la feina que fa a La Musona. Ens deia que la seva feina al dia a dia és fer realitat projectes que ningú ha intentat prèviament. Així, ens va comentar que van crear una marca de vedella. Lles seves vedelles estan sempre el camp, creixen juntament amb la mare fins als vuit mesos, i pasturen fins als dos anys. Més tard la venen, ja que és una carn de molta qualitat i el preu és molt diferent. S’ha ajuntat amb en Nandu Jubany on promocionen la carn i arriba a gent molt famosa.

Finalment, vam parlar de la visió emprenedora. Ens va deixar molt clar que l’emprenedor necessita molta organització, ja que té moltes idees, i moltes coses a fer al seu dia a dia. S’ha de ser molt conscients dels diners que hi ha dins l’empresa, per tal de poder tenir èxit.

Pel que fa a dificultats, ens va parlar de la relació amb el seu pare, ja que xocaven molt a l’hora d’emprendre i barrejar família i feina és difícil i pot portar problemes. Va fer molt d’èmfasi en el fet que cal treballar per gust i no per necessitat.

Cada mes, ens va dir, a La Musona fan una reunió per posar en comú idees de millora, incomoditats, nous negocis… A més, com a família cada mes van a un psicòleg d’empresa, perquè hi ha propietats pel mig i serveix per evitar conflictes familiars. També és important desconnectar del treball; fent esport, passant temps amb els amics i família, portant una bona alimentació…

La Cristina Puigdollers, una emprenedora Osonenca, va marxar deixant-nos amb un regust agradable i inspirador i amb la convicció que amb molt d’esforç les coses sempre van bé.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website