Els alumnes de P6 entrevistem el nostre cuiner, en Jaume. A través de diferents preguntes hem descobert la importància de tenir una cuina pròpia i uns bons aliments, però sobretot, uns bons cuiners i treballadors perquè puguem gaudir del millor menjar de les escoles de Vic.
Voleu saber com ha anat l’entrevista? Som-hi!
– Quina importància té tenir cuina pròpia a l’escola?
En conèixer els comensals que tenim, adaptem les dietes, derivacions i al·lèrgies/intoleràncies i el producte és cuinat i servit al mateix dia.
– Treballeu amb productes de proximitat?
Sempre que sigui possible sí. Els proveïdors de la comarca més habituals són Frigorífics Ferrer, per peix i congelats, i el pa ens el porten de la PAVICSA. De la Garrotxa treballem amb els làctics de la Fageda, i la resta sol venir del Mercat Central de Barcelona.
– Qui fa els menús?
Una dietista; els menús estan supervisats pel Departament de sanitat i la Generalitat de Catalunya. Als menús hi podem trobar verdures, pasta, carn, peix, ous, llegum, proteïna vegetal, i de postres fruita fresca i làctic. Cada setmana disposem de menús variats i equilibrats, basats en la dieta mediterrània.
– Per quants nens i nenes, i personal de l’escola cuines cada dia?
En total uns 270 nens i nenes, i uns 30 comensals de personal de servei de l’escola.
– Quin és l’aspecte que més t’agrada de treballar en un menjador escolar?
Cuidar la salut i el benestar dels nens i nenes que són el futur del país. És molt important, a nivell de salut, que els nens i nenes tinguin accés a una alimentació sana, equilibrada i variada. Sempre intentem cuinar amb el màxim respecte i amor.
– De quin equipament consta la cuina?
Doncs d’un equipament molt complet la veritat. Tenim forn, marmites, basculants, fregidores, planxes, petits electrodomèstics varis, nevera, congelador i magatzem. Tot en l’àmbit industrial, com requereix el fet de servir a tantes persones durant el dia.
– Quin és el plat que servim al menjador que gaudeixes més cuinant?
Potser diria les llenties amb verduretes i el pollastre al forn amb patata panadera.
– En l’àmbit de sanitat, quins controls ha de passar la cuina?
La nostra empresa, Hostesa, fa controls sanitaris molt sovint, per estar sempre a l’ordre del dia. A més, dos cops anuals ve un tècnic en control sanitari de la Generalitat de Catalunya.
– Què en penses del nou mobiliari que tenim al menjador?
Una gran millora la veritat! El mobiliari fantàstic, i el fet de pintar i posar llums noves ha quedat com una bona reforma. Genera un bon ambient per a gaudir del dinar. Estem molt agraïts a l’AMPA que pensés en nosaltres!
Moltes gràcies, Jaume per col·laborar amb nosaltres
Alumnes de P6
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola