Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Anna Comet, una vida d’esforç i superació

Anna Comet, una vida d’esforç i superació

Anna Comet, una vida d’esforç i superació. Ella és una reconeguda esportista professional de 41 anys, ha visitat el Bat PRO de FEDAC Vic. 

L’Anna ha demostrat una gran capacitat de superació al llarg de la seva vida, des de molt petita, esquiava influenciada pels seus pares, que eren instructors d’esquí, i pel seu germà, que també practicava aquest esport. Va començar l’esquí com un hobbie, però aviat es va convertir en una competidora nacional, i va arribar a ser la nena més jove en classificar-se en un campionat.

Amb 13 anys, va ser seleccionada per formar part de l’equip nacional i es va traslladar als Alps francesos per entrenar als matins i estudiar a les tardes. Aquesta rutina intensa va continuar durant els cursos de 3r, 4t d’ESO i batxillerat a l’escola Vedruna de Girona. Als 18 anys, mentre es preparava per a la selectivitat i tenia contractes professionals amb l’equip absolut, es va lesionar greument el genoll mentre es preparava per als Jocs Olímpics, un dels seus somnis. Tot i això, va aconseguir superar la selectivitat i, després d’un any sense entrenar, va tornar als esquís amb la mala sort de recaure en la mateixa lesió, cosa que la va portar a una depressió.

Després d’aquest temps, l’Anna va decidir estudiar Traducció i Interpretació i va començar a treballar. Tot i això, va buscar una nova motivació, es va formar com a entrenadora i va tornar a trobar il·lusió en la seva vida. A la vegada, continuava recuperant-se del genoll i practicava progressivament l’esquí de manera amateur. A l’edat de 21-22 anys, va començar a córrer, continuant la seva activitat esportiva. Paral·lelament al seu ascens esportiu, l’Anna va començar a pensar a formar una família, però tenia por que l’embaràs pogués afectar els seus patrocinadors. 

Al llarg dels anys, també ha treballat com a periodista i ha viatjat molt a causa de les seves competicions professionals, dedicant-se també a entrenar joves esportistes. Tot i haver treballat com a professora amb un horari fix, va descobrir que no es veia fent el mateix durant 50 anys i va decidir seguir la seva passió per l’esport.

Actualment, l’Anna Comet es prepara per competir en el Marathon des Sables el 2026 i en els Mundials Europeus. Per a les seves competicions, realitza uns entrenaments intensos, corrent uns 120 km a la setmana sense comptar les sessions de bicicleta i esquí.

“Encara que he passat per moments molt difícils, m’encanta el que faig”, afirma l’Anna, qui continua buscant nous reptes i objectius tant en el món esportiu com personal. La seva història és un exemple d’una vida d’esforç i superació, així com d’inspiració per molts altres a seguir els seus somnis.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website