Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Les presentacions dels treballs de recerca de FEDAC Vic: un èxit d’esforç i talent

Les presentacions dels treballs de recerca de FEDAC Vic: un èxit d’esforç i talent

El passat dijous, 16 de gener, es van celebrar al Centre Cívic Joan Triadú de Vic les esperades presentacions dels treballs de recerca (TDR) de l’alumnat de 2n de BatPRO de FEDAC Vic. Aquesta jornada, oberta a tota la comunitat educativa, famílies, amics i veïns de la ciutat va permetre que el treball dels alumnes transcendís l’àmbit escolar, connectant amb la comunitat local i posant en valor la importància del treball de recerca com una experiència formativa de gran abast.

L’acte es va convertir en una autèntica demostració de talent, esforç i dedicació per part dels estudiants, que van exposar els resultats de mesos de feina en investigacions apassionants i innovadores. 
L’acte va començar a les 9:10 h del matí, amb una puntualitat estricta per respectar els horaris de les exposicions i oferir a cada ponent el temps necessari per presentar el seu projecte. 

Els treballs de recerca d’aquest any van destacar per la seva diversitat temàtica i la profunditat amb què els alumnes van abordar els seus respectius projectes. A continuació, destaquem alguns exemples dels treballs presentats:

  • “Els factors psicològics en el rendiment del futbolista d’elit: gestió de la pressió, motivació i concentració”, d’Alexandre Escolà.
  • “La publicitat de Nike”, presentat per Pau Pallarès i Litus Sala, que va analitzar l’estratègia de màrqueting i imatge de la coneguda marca esportiva.
  • “Procediment per fer una marca de roba”, de Martí Presagué, que va explicar els passos necessaris per crear una línia pròpia de moda.
  • “Evolució dels caces americans”, per Ferran Borrallo i Ot Teixidó, un treball amb una mirada històrica i tecnològica sobre l’aviació militar dels Estats Units.
  • “Com els adolescents gestionen l’èxit i el fracàs en el món futbolístic”, de Jordi Rafús i Àlex Famada, una reflexió sobre les dificultats emocionals en l’esport juvenil.
  • “L’amor platònic”, un estudi filosòfic presentat per Paula Gros i Ariadna González.

Després d’una pausa, la segona part de les exposicions va continuar amb més treballs igualment interessants:

  • “Els graffitis: art o vandalisme?”, de Pol Molist i Guillem Erra, un debat sobre el paper social d’aquesta expressió artística.
  • “Anytime Fitness: una aproximació al món del gimnàs”, d’Isis Ortega, que va explorar les tendències en salut i esport.
  • “De l’amor idealitzat a l’amor digital: una reflexió sobre l’evolució de l’amor”, de Marina Casals i Carla Mas, un treball que va combinar literatura i sociologia.
  • “La immigració a Osona”, per Oriol Montañà i Ferran Rafús, que va oferir una anàlisi local d’aquest fenomen global.
  • “Com afecta una bona nutrició i musculació a l’esport d’elit”, de Nico Molas i Biel Rodríguez, una investigació sobre els beneficis de l’alimentació i l’entrenament per als atletes.

Cadascun dels alumnes va demostrar una capacitat extraordinària per comunicar les seves idees i defensar les conclusions dels seus treballs davant d’un públic divers i atent.

Una experiència per recordar

Les presentacions dels TDR han estat un reflex del treball constant i la il·lusió dels alumnes de FEDAC Vic. Aquesta jornada va demostrar la importància d’aprendre no només continguts acadèmics, sinó també habilitats transversals com la comunicació oral, la gestió del temps i la defensa argumentada de les pròpies idees.

L’èxit d’aquest esdeveniment no només es mesura per la qualitat dels treballs presentats, sinó també per la implicació de tots els participants, des dels alumnes i el professorat fins a les famílies i el públic assistent. Sens dubte, una experiència memorable que quedarà gravada en la memòria de tota la comunitat educativa.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website