Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

Les escoles FEDAC impulsem un nou lema: “Contempla la vida”

Les escoles FEDAC impulsem un nou lema: “Contempla la vida”

Aquest curs escolar 2024-2025, els centres educatius FEDAC adoptem el lema “Contempla la vida” com a fil conductor de les nostres activitats pedagògiques en totes les nostres etapes, des d’infantil fins a la comunitat de Joves Post. La iniciativa busca fomentar una observació conscient del món, no només a través dels ulls, sinó també amb els altres sentits, com l’oïda, l’olfacte, el gust i el tacte. La idea és que la contemplació no es limiti a una simple observació, sinó que impliqui una atenció plena i profunda a tot allò que ens envolta.

En aquesta línia, es vol destacar la diferència entre “veure” i “mirar”, “sentir” i “escoltar”. Quan prenem consciència del que percebem, les experiències quotidianes poden esdevenir més riques i plenes de significat. La contemplació, doncs, ens convida a connectar amb la realitat que ens envolta d’una manera més autèntica i profunda, cosa que ens permet apreciar les coses que sovint passen desapercebudes.

Aquesta pràctica va més enllà dels sentits físics, incloent-hi també el silenci, la reflexió i les intuïcions internes. Ensenyar als alumnes a contemplar és, en definitiva, introduir-los a un camí de recerca personal, que els permeti qüestionar-se les grans preguntes de la vida i explorar diverses perspectives. Aquest enfocament es veu com una oportunitat per formar joves més conscients, reflexius i amb ganes de contribuir a la millora de la societat.

El projecte també posa èmfasi en la necessitat de treballar de manera col·lectiva, enriquint l’aprenentatge a través del diàleg i l’intercanvi d’idees. En aquest procés, els mestres tenen un paper fonamental, no només com a guies en l’aprenentatge, sinó també com a models que inspiren als estudiants a contemplar amb profunditat el món que els envolta.

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és educar persones amb una mirada més àmplia i crítica, capaços de qüestionar les seves pròpies idees i celebrar la diversitat de la vida en totes les seves formes. I tu, t’animes amb el lema “Contempla la vida“?

CreaEscola Quality Certificate for Education Website