Pare Coll, 15 - 08500 Vic

938 893 351

La setmana de la ciència

La setmana de la ciència

En el marc de la Setmana de la Ciència, a FEDAC Vic hem organitzat una sèrie d’activitats per conèixer, experimentar i gaudir de les ciències a l’escola. Un dels objectius principals de tot plegat és apropar la ciència i la tecnologia als nostres alumnes i promoure les vocacions científiques entre els més joves.

A Educació Infantil han treballat les forces amb els fluids no Newtonians, els “ous saltarins”, per tal de comprovar què passa amb la consistència de la seva closca i les mescles heterogènies a partir de l’observació, entre moltes altres activitats.

A Educació Primària han dut a terme diverses propostes educatives: treball de les estructures de triangulació, coneixement de l’energia eòlica mitjançant els ventiladors i observació de  la reproducció asexual de les plantes. 

També han realitzat una cromatografia per separar els diferents components d’una fulla d’espinacs, han fet diversos experiments amb làctics per treballar les propietats específiques de la matèria i han investigat sobre diferents científiques i científics rellevants al llarg de la història. 

Per acabar, els més grans, els alumnes d’ESO, han fet de científics ajudant les altres etapes educatives en el desenvolupament de les activitats. D’aquesta manera, s’ha generat vincle entre grans i petits i han pogut aprendre els uns dels altres, tot gaudint de la ciència. A secundària, també han pogut treballar, entre altres aspectes, l’anatomia interna i externa d’un verat.

A través de diversos experiments, han pogut comprovar, grans i, què passa amb la pressió atmosfèrica a diferents altituds, han conegut què és la columna de densitats i han investigat sobre les diferències entre ecologia i ecologisme a partir de personatges ja morts per tal de realitzar-los una entrevista “impossible”. 

A més, han utilitzat el mètode científic per analitzar els canvis d’estat amb la teoria cinètica i han descobert, col·laborat i experimentat amb els patrons matemàtics.

Wangari Maathai